Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Hemfosa köper stort i Karlskrona

Publicerad: 12 juni 2017, 04:13

Jens Engwall är vd på Nyfosa.

Foto: Hemfosa.

Hemfosa har avtalat om förvärv av 19 samhällsfastigheter i Karlskrona till ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 750 miljoner kronor. Förvärvet görs i bolagsform där man köper bolaget Galliaden Holding från Nordlys AB.


Ämnen i artikeln:

ObligationerKarlskronaHemfosa Fastigheter

Hemfosa har avtalat om förvärv av 19 samhällsfastigheter i Karlskrona till ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 750 miljoner kronor. Förvärvet görs i bolagsform där man köper bolaget Galliaden Holding från Nordlys AB och som en del av affären övertar man en obligation om 473 miljoner kronor från säljaren.

Största hyresgäster i beståndet som omfattar 62 300 kvadratmeter är Polismyndigheten, Boverket och Kustbevakningen. De årliga hyresintäkterna uppgår till 71 miljoner kronor varav 72 procent kommer från offentliga hyresgäster.

Den övertagna obligationen löper ut 1 april 2018 och löper med en fast ränta om 5,75 procent. Säljaren betalar en del av räntan via räntekompensation varför Hemfosas ränta blir 3,6 procent fram till att man refinansierar lånet.

Affären är villkorad av att 75 procent av obligationens ägare accepterar ändringar i obligationsvillkoren samt att Hemfosas styrelse godkänner affären, enligt ett pressmeddelande.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.