Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Hemfosa köper resterande bestånd i Kronfastigheter

Publicerad: 8 januari 2015, 15:30

Hemfosa förvärvar resterande 50 procent av ett fastighetsbestånd om 26 kommersiella fastigheter från Crown Nordic Management. Portföljen innehåller såväl samhällsfastigheter som kontor och logistiklokaler i södra och mellersta Sverige med ett totalt marknadsvärde om cirka 1,3 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Crown Nordic ManagementHemfosa Fastigheter

Hemfosa genomförde det första steget i förvärvet av Kronfastigheter i december 2013 genom joint venture-bolaget Hemfosa Kronfastigheter Holding, till lika delar ägt av Hemfosa och Crown Nordic Management. Nu utnyttjar Hemfosa en option att förvärva resterande del av portföljen.

De förvärvade fastigheterna omfattar totalt cirka 140 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och har ett underliggande fastighetsvärde om cirka 1,3 miljarder kronor per den 30 september 2014. Tillträdesdag var den 31 december 2014.

Fastigheterna är belägna i södra och mellersta Sverige såsom Sundsvall, Gävle, Enköping, Stockholm, Vallentuna, Sigtuna, Norrköping, Linköping, Motala och Uddevalla. Cirka 70 procent av fastighetsvärdet representeras av fastigheterna i Stockholm, Gävle och Uddevalla.
Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Hemfosa

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.