Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Hemfosa köper kontorsportfölj i Finland

Publicerad: 2 juli 2019, 06:28

Bild: Riksbanken

Hemfosa förvärvar en kontorsportfölj i Esbo och Helsingfors. Affären sker till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 465 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

EsboHelsingforsHemfosa Fastigheter

Hemfosa förvärvar en kontorsportfölj i Esbo och Helsingfors. Affären sker till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 465 miljoner kronor. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Portföljen omfattar totalt fem fastigheter, varav fyra fastigheter är belägna i Esbo och en i Helsingfors. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till totalt cirka 21 000 kvadratmeter.

Uthyrningsgraden ligger på 85 procent med Esbo stad och Helsingfors stad som tillsammans står för 82 procent. De årliga hyresintäkterna landar på 4,5 miljoner euro, motsvarande runt 47,5 miljoner kronor.

– Med ytterligare en affär i Helsingforsområdet stärker vi Hemfosas ställning som samhällfastighetsägare i Finland, helt i linje med vår satsning på den finska marknaden. Fastigheterna har dessutom utvecklingspotential med möjligheter till ökad uthyrning och framtida projekt, säger Anna Alsborger, Transaktionschef på Hemfosa, i pressmeddelandet.

Fastigheterna tillträddes den 1 juli.

Ajda Dzambic

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.