Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Hemfosa köper i Mariestad för 274 miljoner

Publicerad: 17 juni 2019, 04:09

Hemfosa har köpt en fastighet med 25 olika byggnader i centrala Mariestad för 274 miljoner kronor. I de olika bygganderna, som har en total uthyrningsbar yta om 26 700 kvadratmeter inrymms skolor, vårdlokaler och kriminalvårdsanstalt.


Ämnen i artikeln:

Hemfosa FastigheterMariestad

Hemfosa har köpt en fastighet med 25 olika byggnader i centrala Mariestad för 274 miljoner kronor. I de olika bygganderna, som har en total uthyrningsbar yta om 26 700 kvadratmeter inrymms skolor, vårdlokaler och kriminalvårdsanstalt.

De största hyresgästerna är Kriminalvården, Mariestads kommun och Friskolan Mariestad. Genomsnittlig avtalslängd är 4,5 år och hyresintäkerna cirka 20 miljoner kronor per år. Uthyrningsgraden är 81 procent.

Tillträde har skett, enligt ett pressmeddelande från Hemfosa.

– Genom förvärvet i Mariestad ökar vi vår befintliga närvaro på orten samtidigt som vi stärker vår relation med viktiga samhällsaktörer. Vi ser goda möjligheter att fylla upp fastighetens vakanta ytor och byggrätterna bidrar därtill med framtida projektmöjligheter. Med andra ord, ett förvärv som passar Hemfosa mycket väl, kommenterar Anna Alsborger, Transaktionschef på Hemfosa.

Säljaren är  en privatperson som önskar vara anonym. New Property agerade rådgivare till säljaren.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.