fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Hemfosa köper för halv miljard

Publicerad: 29 april 2019, 07:31

Bild: Riksbanken

Hemfosa förvärvar tio fastigheter i Sverige, Norge och Finland. Affären sker till ett totalt underliggande fastighetsvärde om cirka 575 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Hemfosa Fastigheter

I Motala förvärvar bolaget fyra fastigheter som inhyser skolor, offentliga kontor och kommersiella kontor. Fastigheterna omfattar totalt cirka 12 800 kvadratmeter och hyresgästerna är Motala kommun och AcadeMedia. Tillträde beräknas ske den 3 juni.

I Tønsberg och Sarpsborg, båda i Stor-Osloregionenm, har Hemfosa köpt två fastigheter. Fastigheterna består av totalt fem byggnader och omfattar cirka 16 100 kvadratmeter. Nuvarande hyresgäster är Direktoratet for Samfunnssikkerhet og beredskap, Valgdirektoratet, Tønsbergs Stift och NAV Arbeids- og Velferdsforvaltningen. Tillträde skedde mellan december 2018 och april 2019.

Till sist har bolaget även förvärvat fyra förskolor i Uleåborg, i Finland. Fastigheterna omfattar totalt 1600 kvadratmeter uthyrningsbar yta och är fullt uthyrda till Touhula. Den genomsnittliga återstående avtalstiden uppgår till 12,9 år. Tillträde skedde under februari 2019.

– Vi är nöjda att vi genomfört förvärv på alla våra tre marknader. Vi är också glada att vi nu tar ett steg in i en för oss ny intressant region i Finland genom förvärvet av en mindre portfölj av moderna förskolefastighete, säger Caroline Arehult, vd för Hemfosa.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev