Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Hemfosa köper för en miljard

Publicerad: 9 juni 2017, 07:48

Hemfosa Fastigheter förvärvar en portfölj i Halmstad med främst samhällsfastigheter till ett värde om 1 066 miljoner kronor. Säljare är Fem Hjärtan Holding AB.


Ämnen i artikeln:

HalmstadPangea Property PartnersHemfosa Fastigheter

Förvärvet gäller en fastighetsportfölj med tio fastigheter med totalt cirka 57 800 kvadratmeter. Merparten är kontorsfastigheter med samhällshyresgäster och 66 procent av de totala hyresintäkterna i portföljen kommer från offentliga hyresgäster. Genomsnittlig återstående avtalslängd är 2,0 år och uthyrningsgraden uppgår till cirka 90 procent.

-Det här är fastigheter med riktigt bra lägen i Halmstad, en ort som växer och utvecklas och där vi gärna vill bli större. Vi ser goda möjligheter att utveckla fastigheterna genom ökad uthyrning till fler offentliga verksamheter och fastigheterna omfattar även en del mark som kan bli aktuell för nybyggnadsprojekt. Sammantaget en perfekt affär för Hemfosa, säger Stina Lindh Hök, transaktionschef på Hemfosa.

Fastigheterna tillträds den 1 september 2017.

Fem Hjärtan Holding uppger i ett pressmeddelande att försäljningen skapar förutsättningar för att satsa vidare på fler fastighetsinvesteringar och företaget planerar initialt att starta upp nybyggnad av ett centrumkvarter i Halmstad och flertalet bostadsprojekt i Skåne.

Pangea var säljrådgivare åt Fem Hjärtan Holding som ägs av bland annat de norska redarfamiljerna Skaugen och Wilhelmsen. Pangea uppger även att det är den största kommersiella fastighetsaffären i Halmstad någonsin.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.