onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Hemfosa köper för en miljard i norr

Publicerad: 17 maj 2017, 05:07

Jens Engwall är vd på Nyfosa. Foto: Hemfosa.

Hemfosa förvärvar en portfölj med fem samhällsfastigheter i centrala Örnsköldsvik, till ett underliggande fastighetsvärde om 858 miljoner kronor. Dessutom förvärvas en fastighet i Uppsala för 145 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra SverigeHemfosa FastigheterPangea Property PartnersÖrnsköldsvikUppsala

Portföljen i Örnsköldsvik säljs av Nybergs Fastigheter & Förvaltning samt Örnsköldsviks Framtid AB. Totalt omfattar fastigheterna 67 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, där kommunen är största hyresgäst.

Enligt Pangea, säljarens rådgivare i affären, är det den största affären i Norrland hittills i år.

Cirka 40 procent av hyresvärdet i portföljen kommer från offentligt finansierade hyresgäster. Det totala hyresvärdet uppgår till 80 miljoner kronor. Bland andra hyresgäster kan Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och Umeå universitet nämnas.

– Vi är mycket glada över att stärka vår ställning längs Norrlandskusten och i Uppsala genom förvärv av dessa fastigheter med stor andel samhällsverksamheter. Det innebär att vi tillför ytterligare samhällsfastigheter till vårt fastighetsbestånd samtidigt som det ger oss en starkare position i intressanta lägen i Sverige, säger Stina Lindh Hök, Transaktionschef på Hemfosa.

Bolaget förvärvar också en 8 500 kvadratmeter stor kontorsfastighet i Boländerna, Uppsala av Gelba Fastigheter för 145 miljoner kronor. Det totala hyresvärdet uppgår till 16,9 miljoner kronor, och Migrationsverket är största hyresgäst med över 91 procent av hyresvärdet. Hemfosa investerar cirka 55 miljoner kronor i ombyggnation av huvudbyggnaden.

Fastigheterna tillträds den 18 maj 2017.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev