Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Hemfosa köper för 449 miljoner

Publicerad: 1 december 2014, 07:14

Hemfosa Fastigheter förvärvar tre fastigheter, en i Uppsala och två i Jönköping, på vilka Skanska uppför vårdboende respektive kontors- och produktionsbyggnader till ett totalt underliggande fastighetsvärde av 449 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Hemfosa FastigheterHuskvarnaJönköpingSkanskaUppsala

Förvärvet i Uppsala omfattar en fastighet i Kungsängenområdet där ett demensboende på cirka 5 600 kvadratmeter kommer att uppföras för hyresgästen Vardaga AB som har tecknat ett 15-årigt hyresavtal. Tillträde sker när fastigheten är slutbesiktigad och hyresgästen har flyttat in, beräknat till mars 2016.

Hemfosa förvärvar även två fastigheter i Huskvarna i Jönköpings kommun, där Skanska uppför en produktionsbyggnad samt en kontors- och produktionsbyggnad. Skanska har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med försvars- och säkerhetsföretaget Saab för cirka 8 500 kvadratmeter kontorslokaler och cirka 3 000 kvadratmeter produktionslokaler. Skanskas investering i projektet uppgår till 180 miljoner kronor.

Tillträde sker när fastigheterna är slutbesiktigade och hyresgästen har flyttat in, vilket beräknas ske maj 2015 respektive juli 2016. Saab kommer att flytta all sin verksamhet i Jönköping till de nya lokalerna i Huskvarna. Idag har företaget såväl kontor som produktion på Slottsgatan, centralt i Jönköping.
Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Hemfosa, Skanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News