Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Hemfosa köper för 1,5 miljarder

Publicerad: 22 januari 2015, 07:05

Hemfosa Fastigheter tar steget in i Norge genom förvärv av sex samhälls­fastigheter i Osloregionen för motsvarande 1,5 miljarder kronor. Säljare är Entra ASA med norska staten som största ägare.


Ämnen i artikeln:

Hemfosa FastigheterNorge

De förvärvade fastigheterna är belägna i kommunerna Skedsmo, Moss och Fredrikstad i den östra delen av Osloregionen och har ett underliggande fastighetsvärde om 1 475 miljoner. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 63 000 kvadratmeter. Hyresgästerna är till 100 procent statliga verksamheter med högskola, rättsväsende och polismyndighet som största hyresgäster. Samtliga fastigheter är fullt uthyrda och den genomsnittliga löptiden för hyreskontakten, beräknat från årsskiftet 2014/2015, är 9,7 år. Säljare är Entra ASA med norska staten som största ägare.

– Vi bedömer att det finns goda möjligheter för Hemfosa att utvidga verksamheten till Norge inom ramen för nuvarande strategi. Förvärvet från Entra utgör en mycket bra plattform att växa vidare utifrån. Vår ambition är att under 2015 utvärdera ytterligare förvärv i Norge att komplettera vår samhällsportfölj med”, kommenterar vd Jens Engwall, i ett pressmeddelande.

Tillträde sker senast den 27 februari 2015 med ekonomiskt tillträde per den 1 januari 2015.

Förvärvet är villkorat av finansiering.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Hemfosa

Ämnen i artikeln:

Hemfosa FastigheterNorge

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.