Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Hemfosa köper fastigheter i Norge

Publicerad: 21 Augusti 2017, 05:20

Hemfosa har tecknat avtal om förvärv av en samhällsfastighet i Bergen och två i Sarpsborg i Norge. Totalt förvärvas fastigheterna för 293 miljoner norska kronor, cirka 300 miljoner svenska kronor.


Ämnen i artikeln:

Hemfosa FastigheterNorge

I Bergen förvärvar bolaget Myrdalsvegen 22, en samhällsfastighet på drygt 7 000 kvadratmeter, med en 95-procentig uthyrningsgrad. Bland hyresgästerna ingår kommunen, landstinget, vård och bankverksamhet. De totala årliga hyresintäkterna uppgår till 9,6 miljoner norska kronor. Säljare är DNB SPF.

Två fastigheter förvärvas även i Sarpsborg. Dessutom köper man en tomt som har färdig detaljplan för 4500 kvadratmeter uthyrningsbar yta, främst bostäder.

Den totala uthyrningsbara ytan på de befintliga fastigheterna Korsgata 5 och Sandesundesvein 3 är på 7449 kvadratmeter. Uthyrningsgraden uppgår till cirka 90 procent med Ny Arbeits- og Velferdsforvaltning (NAV) som största hyresgäst. De totala årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 11,3 miljoner norska kronor.

– Förvärvet i Bergen innebär ett spännande första steg in på Norges västkust och vi ser fram emot att öka vår närvaro och fokus i landets västra delar. Samtidigt stärker vi ytterligare vårt engagemang och vår ställning i Østfold, i östra Norge, med förvärvet i Sarpsborg då vi nu äger fastigheter centralt i samtliga av regionens större städer. Samtidigt är det helt i linje med vår affärsmodell att majoriteten av hyresgästerna i fastigheterna vi köper har offentliga hyresgäster, säger Simon Venemyr Ottersland, COO för Hemfosa Norge.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Hemfosa FastigheterNorge

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.