tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Hemfosa i årets största affär

Publicerad: 6 juli 2018, 12:18

Jens Engwall är vd på Nyfosa. Foto: Hemfosa.

Hemfosa har köpt en fastighetsportfölj, bestående av totalt 51 kommersiella fastigheter. Affären sker till ett underliggande värde om 3,6 miljarder kronor. Säljare är Starwood.

Ämnen i artikeln:

Hemfosa Fastigheter

Hemfosa har köpt en fastighetsportfölj, bestående av totalt 51 kommersiella fastigheter. Affären sker till ett underliggande värde om 3,6 miljarder kronor. Säljare är Starwood Capital Group.

Förvärvet omfattar totalt runt 460 000 kvadratmeter och har en årlig hyresintäkt på 318 miljoner kronor. Fastigheterna är belägna i 17 städer runtom i landet, där majoriteten ligger i mellersta och södra Sverige. Några av städerna är Stockholm, Västerås, Borås, Lund och Malmö.

Hyresgästerna utgörs av bland andra Speed Logistics, DHL Nordic och PostNord Sverige. Portföljen kommer att ingå i Hemfosas nybildade dotterbolag Nyfosa.

– Det här är en portfölj som passar väl in i den gedigna portfölj av kommersiella fastigheter vi har och som vi samlat i dotterbolaget Nyfosa inför en tilltänkt delning av koncernen. Fastigheterna kompletterar det kommersiella beståndet väl geografiskt och i fastighetskategorierna kontor och lager/logistik. Den ger oss också möjlighet till vidareförsäljningar av vissa fastigheter i kombination med nuvarande bestånd, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa.

Tillträde sker den 13 september.

Starwood förvärvade portföljen 2014, i samband med förvärvet av SveaReal. Bolaget ingick i Starwood Capital Groups förvärv av DNB NOR Eiendomsinvest I ASA, en transaktion som totalt uppgick till 11 miljarder norska kronor.

Pangea och Scius partners var säljarens rådgivare i affären. Förvärvet är villkorat av att Konkurrensverket beslutar att godkänna eller lämnar förvärvet utan åtgärd.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev