Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Hemfosa förvärvar ytterligare av Emrahus

Publicerad: 27 november 2018, 08:54

Hemfosa förvärvar ytterligare fyra LSS-boenden av Emrahus. Affären sker till ett fastighetsvärde om 103 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Hemfosa Fastigheter

Fastigheterna är belägna i Borås, Uddevalla, Örebro och Lund och är för tillfället under uppförande av Emrahus. Fastigheterna i Borås, Uddevalla och Örebro är fullt uthyrda till Team Olivia respektive Nytida med hyresavtal på 15 år.  Nuvarande hyresgäst i fastigheten i Lund är Attendo LSS AB. De totala hyresintäkterna uppgår till cirka 6,1 miljoner kronor.

Förvärvet är en del i bolagets samarbete med Emrahus om förvärv av färdigställda och uthyrda LSS-boenden. Tidigare i år köpte Hemfosa fyra LSS-hem belägna i Örebro, Helsingfors och Västerås.

– Vi är glada över att genom dessa förvärv fördjupa samarbetet med Emrahus och ser fram emot att fortsätta utveckla denna långsiktiga relation. Vi upplever att det idag finns stora behov av investeringar och nybyggnation av vårdfastigheter på våra marknader, säger Caroline Arehult, vd på Hemfosa.

I samband med det senaste förvärvet omfattar Hemfosas portfölj totalt tio LSS-boenden uppförda av Emrahus.

Tillträde sker efter att fastigheterna färdigställts och beräknas i nuläget till oktober 2019 samt i mars 2020

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Hemfosa Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.