Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Hemfosa fortsätter köpa i Norge

Publicerad: 7 Juli 2017, 11:05

Hemfosa har förvärvat en samhällsfastighet i Eidsvoll kommun i Norge för lite drygt 160 miljoner kronor. Fastigheten inkvarterar idag LHL Feiring Klinikk som drivs av Landsforeningen för Hjerte- och Lungesyke.


Ämnen i artikeln:

Hemfosa FastigheterNorge

Hemfosa har förvärvat en samhällsfastighet i Eidsvoll kommun i Norge för lite drygt 160 miljoner kronor. Fastigheten inkvarterar idag LHL Feiring Klinikk som drivs av Landsforeningen för Hjerte- och Lungesyke, LHL, som även är säljare av fastigheten. I samband med transaktionen skriver Hemfosa och LHL ett 15-årigt hyresavtal.

Den verksamhet som LHL idag bedriver i fastigheten kommer att flyttas till en fastighet som Hemfosa och Aspelin Ramm bygger vid Gardemoen. Den nyköpta fastigheten kommer att användas för rehabiliteringsverksamhet men även hyras ut till skolverksamhet.

Tillträde ägde rum 6 juli. Fastighetens totala uthyrningsbara yta är cirka 16 000 kvadratmeter och den årliga hyresintäkten är cirka 12 miljoner norska kronor, enligt ett pressmeddelande från Hemfosa.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Hemfosa FastigheterNorge

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.