Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Heimstaden storköper i Tyskland

Publicerad: 7 januari 2020, 14:02

Heimstaden Bostad har förvärvat en tysk bostadsportfölj bestående av totalt 599 bostäder, 48 kommersiella lokaler samt 36 parkeringsplatser. Den överenskomna köpeskillingen uppgår till 1,32 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Heimstaden

Heimstaden Bostad har förvärvat en tysk bostadsportfölj bestående av totalt 599 bostäder, 48 kommersiella lokaler samt 36 parkeringsplatser. Den överenskomna köpeskillingen uppgår till 1,32 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

De 25 fastigheterna är belägna i Berlin och Bielefeld och omfattar totalt 44 650 kvadrameter uthyrningsbar yta. Efter förvärvet kommer bolaget äga över 1000 bostäder i Tyskland.

– Vi uppskattar den starka tyska marknaden och är glada att öka vår exponering i landet. Som långsiktiga ägare är vi engagerade i att göra nödvändiga investeringar för att förbättra och upprätthålla kvaliteten på vår portfölj så att våra hyresgäster känner sig bekväma i sina hem, säger Christian Fladeland, CIO för Heimstaden i en kommentar.

Affären finansieras initialt med befintliga kontanter och därefter tas hypotekfinansiering ut för en del av köpesumman.

Heimstadens rådgivare i transaktionen har varit Bottermann Khorrami (juridisk), BRL Boege Rohde Luebbehuesen (skatt) och Reelab (teknisk).

Ajda Dzambic

Ämnen i artikeln:

Heimstaden

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.