Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Heimstaden säljer bostadsportfölj i Katrineholm

Publicerad: 15 oktober 2014, 11:00

Heimstaden och Nordhalla, gemensamt ägt av Heimstaden, Alecta samt Ericssons och Sandviks pensionsstiftelser, har ingått avtal där Nordhalla per den 1 oktober förvärvar hela Heimstadens Katrineholmsbestånd.


Ämnen i artikeln:

AlectaHeimstadenKatrineholmNordhalla

Heimstaden och Nordhalla har ingått avtal där Nordhalla per den 1 oktober förvärvar hela Heimstadens Katrineholmsbestånd, drygt 1 400 lägenheter.

Nordhalla är gemensamt ägt av Heimstaden, Alecta samt Ericssons och Sandviks pensionsstiftelser. Nordhalla finansierar förvärvet genom att utnyttja del av det sedan tidigare beviljade löftet om aktieägartillskott och aktieägarlån från Nordhallas ägare.

– Katrineholmsportföljen utgör ett naturligt komplement till och passar väl in i Nordhallas nuvarande fastighetsportfölj. Vi är glada över att kunna utveckla samarbetet med Nordhallas övriga ägare Alecta samt Ericssons och Sandviks pensionsstiftelser, säger Heimstadens vd Patrik Hall.

– Vi ser förvärvet av centralt belägna och välskötta bostadsfastigheter i Katrineholm, drygt 1 400 lägenheter, som en bra och långsiktig förvaltningsenhet i en region med goda framtidsutsikter. Vi är glada att vi har fått möjlighet till detta kompletteringsförvärv. Nordhalla Fastigheter diskuterar även andra förvärv där vi som långsiktig aktör hoppas kunna bidra till utvecklingen på bostadsmarknaden, säger Kent Jonsson, ansvarig för indirekta fastigheter på Alecta och ordförande i Nordhalla Fastigheter AB.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Heimstaden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.