lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Heimstaden miljardköper i Köpenhamn

Publicerad: 31 augusti 2017, 12:18

Bild: Heimstaden.

Heimstaden köper två projektfastigheter i Köpenhamn för 790 miljoner danska kronor, drygt en miljard svenska kronor. 246 lägenheter byggas i expansiva Sydhamnen.

Ämnen i artikeln:

KöpenhamnHeimstadenHeimstaden Bostad

Heimstaden köper två projektfastigheter i Köpenhamn för 790 miljoner danska kronor, drygt en miljard svenska kronor. Totalt ska 246 lägenheter byggas i den expansiva Sydhamnen.

Förvärvet sker via dotterbolaget Heimstaden Danmark A/S  genom förvärv av bolag som ägs gemensamt av PenSam, Sjaelsö Management och KPC. Köpet gäller grannfastigheterna Kanalkanten och Nordkajen på Teglholmen där Heimstaden redan finns.

Totalt ska drygt 21 000 kvadratmeter byggas.

– Vi är glada över att kunna fortsätta växa i den danska huvudstaden och utöka vårt existerande bestånd på med dessa fina fastigheter på Teglholmen. Fastigheterna håller en hög kvalitet och genom vår erfarenhet och kunskap av uthyrning på Teglholmen är vi trygga med att det ekonomiska utfallet av förvärvet blir bra, säger Magnus Nordholm, vVD Heimstaden.

Så sent som i juni köpte bolaget kvarteret Hostrups Have, också det i den danska huvudstaden. Då låg prislappen på 2,2 miljarder kronor.

Advokatbyrån Gorrissen Federspiel har varit Heimstadens juridiska rådgivare i affären och Bruun & Hjejle Advokatpartnerselskab och Sadolin & Albæk har varit rådgivare for säljare.

Tillträde är planerat till december 2018 respektive april 2019.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev