Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Heimstaden miljardköper av allmännyttan i Linköping

Publicerad: 6 maj 2021, 12:21

Linköping

Foto: Knape/Getty Images

Heimstaden Bostad förvärvar 1118 hyresrätter i Linköping av allmännyttiga Stångåstaden. Affären sker till ett värde av 2,5 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Heimstaden BostadStångåstaden

– Vi är nöjda med att öka närvaron på den svenska marknaden. Portföljen vi förvärvat är välskött och vi ser fram emot att integrera den med våra 1500 befintliga bostäder i Linköping, säger Fredrik Årman, transaktionschef på Heimstaden Sverige, i bolagets pressmeddelande.  

Läs även: Norden - den säkra hamnen för fastighetsinvesteringar

Portföljen består av totalt 21 fastigheter som omfattar 1118 hyresrätter och 38 kommersiella enheter, inklusive ålderdomshem och studentbostäder. Bostäderna omfattar totalt 75 000 kvadratmeter och lokalerna omfattar 2500 kvadratmeter. Årlig brutto hyresintäkt uppgår till 101 miljoner kronor, varav 94 miljoner är från bostäder. Nuvarande uthyrningsgrad ligger på 99,6 procent. 

– Försäljningen gör det möjligt för oss att hålla en hög takt i bostadsbyggandet och minska bostadsbristen i Linköping. Heimstaden är ett långsiktigt och kundcentrerat bolag, och vi är övertygade om att hyresgästerna fortsättningsvis kommer att ha en ansvarsfull och omtänksam hyresvärd, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden, i pressmeddelandet. 

Mannheimer Swartling har agerat rådgivare åt Heimstaden Bostad i transaktionen. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.