Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Heimstaden köper Ståhl för 1,5 miljarder

Publicerad: 14 mars 2017, 11:39

Patrik Hall.

Foto: Nasdaq.

Heimstaden har tecknat avtal om att förvärva Ståhl Fastigheter AB, med ett bestånd på 90 000 kvadratmeter fördelat på Norrköping och Uppsala. Det avtalade fastighetsvärdet uppgår till 1 544 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

UppsalaNorrköpingHeimstaden

Genom förvärvet får Heimstaden alltså tillgång till ett stort bestånd i mellersta Sverige.

I Norrköping består beståndet främst av bostäder, med fastigheten i Uppsala framför allt består av kommersiell yta med fokus på kontor, samt en hotellfastighet i centrala staden.

Heimstaden har redan haft en del att göra med beståndet, då bolaget sedan 2015 förvaltar det på uppdrag av Ståhl Fastigheter.

– Jag är stolt, glad och oerhört tacksam för att Heimstaden ännu en gång fått familjen Ståhls förtroende att ta över stafettpinnen och därmed fortsätta utveckla dessa fastigheter för framtiden och med omtanke för våra kunder”, säger Patrik Hall, vd Heimstaden.

I förvärvet ingår dessutom byggbar mark i båda städerna.

Det avtalade fastighetsvärdet motsvarar 17 300 kronor per kvadratmeter. Den genomsnittliga hyran i beståndet uppgår till 1160 kronor per kvadratmeter med ett initialt driftnetto om cirka 68 miljoner kronor.

Finansiering av fastigheterna förväntas ske med cirka 60 procent banklån och resterande del med egen kassa.

Transaktionen genomförs som tillgångstransaktion via bolag.

Redan 2014 köpte Heimstaden beståndet som fanns i dåvarande Henry Ståhl Fastigheter – 350 000 kvadratmeter bostäder och lokaler i Norrköping, Linköping och Örebro. I den affären ingick inte Fastighets AB Kretia (nu Ståhl Fastigheter) – vilket är det bestånd som köps nu.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.