Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Heimstaden köper Henry Ståhl Fastigheter

Publicerad: 10 november 2014, 13:25

Heimstaden AB har ingått avtal om att förvärva aktierna i Henry Ståhl Fastigheter AB som omfattar cirka 350 000 kvadratmeter bostäder och lokaler i Norrköping, Linköping och Örebro.


Ämnen i artikeln:

HeimstadenHenry Ståhl FastigheterLinköpingNorrköpingÖrebroUppsala

I aktieaffären förvärvar Heimstaden hela Henry Ståhl Fastigheter av Stadstornet invest, vars ägare är Mikael Ståhl. I affären ingår inte Fastighets AB Kretia, ett bestånd i Norrköping och Uppsala, som även fortsättningsvis kommer att ägas av familjen Ståhl och förvaltas av Henry Ståhl Fastigheter. Heimstaden är en part man arbetat med tidigare, senast i somras gjordes ett gemensamt förvärv av fem fastigheter i Uppsala. Peter Karlström berättar att detta är ett sätt för Mikael Ståhl att säkra framtiden med en trygg ägare av det bolag som startades 1947.
– Heimstaden en part som vi känner väl och har gjort affärer med tidigare. Det är ett sätt att långsiktigt säkra bolagets fortlevnad och vi blir ett helägt dotterbolag till Heimstaden AB. Tanken är att vi ska fortsätta precis som förut med samma organisation och samma personer. Hyresgäster och andra ska inte märka något utan det är endast en ny ägare som har kommit in, säger Peter Karlström, vd på Henry Ståhl Fastigheter, till Fastighetsnytt.

Tillträde är planerat till årsskiftet 2014/15.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.