fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Heimstaden gör sitt första förvärv i Storbritannien

Publicerad: 24 maj 2021, 08:45

Foto: Mostphotos

Heimstaden tar klivet in i Storbritannien och förvärvar ett nybyggnadsprojekt i Birmingham, via dotterbolaget Heimstaden Bostad. Affären uppgår till 1,9 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

HeimstadenHeimstaden Bostad

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Projektet heter Soho Wharf och omfattar 752 bostäder, 3 kommersiella enheter och 300 parkeringsplatser. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 48 710 kvadratmeter och hyresintäkterna bedöms till 110 miljoner kronor per år. Säljare är Apsley House Capital och Galliard Homes. 

– Ett inträde på den brittiska marknaden är i linje med vår strategi att expandera till starka europeiska marknader. Genom att tillhandahålla högkvalitativa men ändå prisvärda bostäder i ett kommande område är vi väl positionerade för att dra nytta av den växande hyresmarknaden i Birmingham och Storbritannien, säger Søren Vendelbo Jacobsen, co-Chief Investment Officer på Heimstaden, i bolagets pressmeddelande.

Galliard kommer utveckla bostadsprojektet. Produktionen har redan påbörjats och bostäderna kommer slutföras under första kvartalet 2023 och första kvartalet 2024. Av de 752 bostäderna kommer 64 stycken erbjudas till rabatterad hyresnivå. 

– Vi är glada över att komma in på den brittiska marknaden och leverera en bra produkt som kommer att tas emot väl av våra framtida hyresgäster. Med Birminghams befolkningstillväxt och positiva utsikter ser vi fram emot att tillhandahålla hållbara och vänliga hem till marknaden, säger Patrik Hall, vd på Heimstaden, i pressmeddelandet. 

Heimstaden Bostads rådgivare i affären var Arcadis, Clifford Chance, FTI Consulting och KPMG. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev