Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Heimstaden förvärvar danska NPM

Publicerad: 13 oktober 2017, 12:43

Foto: Gunnar Bach Pedersen/Wikimedia.

Heimstaden har den senaste tiden kraftigt expanderat i Danmark. Den danska portföljen förvaltas och administreras av Nordic Property Management A/S, NPM. Nu tar Heimstaden över ägandet för bolaget.


Ämnen i artikeln:

Heimstaden

NPM har 20 anställda inom hyres- och bolagsadministration, uthyrning samt fastighetsförvaltning och hanterar en fastighetsportfölj med ett värde på cirka 12 miljarder danska kronor, åt inte bara Heimstaden utan ett flertal andra större och mindre fastighetsägare. NPM kommer även framöver att fortsätta sitt arbete gentemot externa parter.

– Samarbetet mellan Heimstaden och NPM har fungerat mycket bra under Heimstadens initiala expansion i Danmark och vi är idag glada för det goda samarbete vi har. Detta samarbete vill vi nu fördjupa och bygga vidare på, säger Magnus Nordholm, vice VD Heimstaden.

”Som komplement till NPM kommer Heimstaden även framöver att fortsätta sitt samarbete med andra förvaltningsbolag i Danmark. NPM kan i dagsläget inte hantera hela vårt geografiska område varpå komplettering av andra förvaltningsbolag säkerställer att vi får den bästa förvaltningen och administrationen av en fastighet”, säger Tom Rasmussen, Head of Asset Management Heimstaden

”Vi är glada att kunna överlåta ägandet av ett välfungerande bolag till en professionell samarbetspartner, som vi känner väldigt bra och som delar samma värdegrund som oss i NPM”, säger Henrik Duhn, delägare av NPM och verkställande direktör.

Styrelsen kommer bestå av Henrik Duhn, vd på NPM, som fortsätter sitt arbete i NPM, samt Magnus Nordholm och Tom Rasmussen, Head of Asset Management Heimstaden, som tar plats från Heimstaden. Tillträde är avtalat till den 1 november 2017.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Heimstaden

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.