Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Heimstaden Bostad miljardköper i Polen

Publicerad: 25 maj 2021, 09:34

Foto: Marcus Lindstrom/Getty Images

Heimstaden Bostad fortsätter expandera i Europa och förvärvar nu ytterligare i Polen. Affären avser en bostadsportfölj som köps för 3,1 miljarder kronor av Budimex.


Ämnen i artikeln:

Heimstaden BostadHeimstadenPolen

Portföljen avser totalt 13 projekt som ska utveckla 2 496 lägenheter, 5202 kvadratmeter butikslokaler och tillhörande parkeringsplatser. Projekten är belägna i fem städer: Warszawa, Krakow, Wroclaw, Poznan och Gdansk. Beräknad hyresintäkt ligger på runt 246 miljoner kronor per år.

Transaktionen är uppbyggd som framtida finansieringsåtaganden med Budimex som utvecklare. Byggstart för bostäderna påbörjas under 2021 och projekten kommer slutföras mellan första kvartalet 2023 och första kvartalet 2025. 

– Denna expansion kommer att stärka vår närvaro och göra oss till en ledande leverantör av hyresbostäder i Polen. Det möjliggör också etablering av en effektiv hanteringsplattform som kommer att ge Friendly Homes till våra polska kunder under många år framöver, säger Stanislav Kubáček, Senior Managing Director för Heimstadens investeringsteam för CEE och Tyskland, i bolagets pressmeddelande. 

Heimstaden Bostads rådgivare i affären var Dentons, Deloitte, Arcadis, Leach & McGuire och JLL.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln: