Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Heimstaden Bostad i storaffär om 17 miljarder – största fastighetstransaktionen i Danmark någonsin

Publicerad: 15 december 2020, 13:39

Da Vinci Park i Aalborg ingår i affären som klassas som den största fastighetsaffären någonsin i Danmark. Patrik Hall, vd på Heimstaden, säger att köpet ger bolaget en unik möjlighet att bredda sig.

Foto: Heimstaden / Niam

Heimstaden Bostad har tecknat avtal om förvärv av Niams danska fastighetsportfölj. Den avtalade köpeskillingen uppgår till 16,6 miljarder svenska kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

HeimstadenNiam FastigheterDanmark

Fastighetsportföljen HD Ejendomme A/S består av totalt 152 fastigheter med 6 237 bostäder, varav 357 bostäder är under uppförande, samt 35 kommersiella enheter. Dessutom tillkommer nio tomter för framtida bostäder med en uthyrningsbar yta på 73 600 kvadratmeter. Fastigheterna och lokalerna är fördelade över hela Danmark. 

Läs även: Heimstaden Bostad etablerar i Mölndal

Heimstaden övertar även de cirka 85 medarbetarna på HD Ejendomme och integrerar dem i sin tur i Heimstaden Danmark. 

– Det här förvärvet representerar en unik möjlighet att bredda oss med en attraktiv portfölj med bra förvaltning på en av våra existerande marknader, helt i linje med Heimstadens strategi. Med transaktionen kommer Danmark att bli Heimstadens största marknad i relation till värdering med en förbättrad kapacitet för fortsatt tillväxt i Danmark, säger Patrik Hall, koncernchef på Heimstaden i en kommentar. 

Läs även: Heimstaden köper bostadsportfölj i Linköping

KPMG, Gorrissen Federspiel, Newsec, CBRE och COWI har samtliga varit rådgivare åt Heimstaden i affären. Transaktionen väntas vara slutförd tidigt 2021. 

Enligt siffror från Real Capital Analytics är denna affär den största fastighetstransaktionen som någonsin gjorts i Danmark.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.