Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Heimstaden Bostad gör sitt första köp i Finland

Publicerad: 21 juli 2021, 09:16

Heimstaden Bostad tar första klivet in i Finland och förvärvar 242 hyresrätter i Helsingfors. Affären uppgår till 215 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Heimstaden BostadFinland

Portföljen omfattar två befintliga fastigheter med totalt 242 hyresrätter och 639 kvadratmeter kommersiell yta. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 7973 kvadratmeter med uppskattat årlig hyresintäkt om 18 miljoner kronor. 

– Förutsättningarna på den finska bostadsmarknaden är attraktiva, särskilt i huvudstadsregionen i och omkring Helsingfors. Det fina läget bostäderna har i kombination med överkomliga prisnivåer, lägger grunden för en attraktiv riskjusterad avkastning, säger Christian Fladeland, investeringschef på Heimstaden, i bolagets pressmeddelande. 

Fastigheterna är belägna i anslutning till tunnelbanestationen i Herttoniemi-distriktet. 

– Vi är glada över att etablera oss i Finland, det är ett naturligt steg i vår expansion givet att vi redan verkar i resterande nordiska länder. När vi blivit tillräckligt stora kommer vi att etablera en egen förvaltning i Helsingfors och vi ser fram emot att tillhandahålla den finska marknaden med långsiktigt hållbara och omtänksamma boenden, säger Patrik Hall, vd på Heimstaden, i pressmeddelandet.

Rådgivare till Heimstaden Bostad var DLA Piper, GEM Property, H&H Consulting och PwC. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Heimstaden BostadFinland

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.