Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Heimstaden Bostad gör sitt första köp i Finland

Publicerad: 21 juli 2021, 09:16

Heimstaden Bostad tar första klivet in i Finland och förvärvar 242 hyresrätter i Helsingfors. Affären uppgår till 215 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

FinlandHeimstaden Bostad

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Portföljen omfattar två befintliga fastigheter med totalt 242 hyresrätter och 639 kvadratmeter kommersiell yta. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 7973 kvadratmeter med uppskattat årlig hyresintäkt om 18 miljoner kronor. 

– Förutsättningarna på den finska bostadsmarknaden är attraktiva, särskilt i huvudstadsregionen i och omkring Helsingfors. Det fina läget bostäderna har i kombination med överkomliga prisnivåer, lägger grunden för en attraktiv riskjusterad avkastning, säger Christian Fladeland, investeringschef på Heimstaden, i bolagets pressmeddelande. 

Fastigheterna är belägna i anslutning till tunnelbanestationen i Herttoniemi-distriktet. 

– Vi är glada över att etablera oss i Finland, det är ett naturligt steg i vår expansion givet att vi redan verkar i resterande nordiska länder. När vi blivit tillräckligt stora kommer vi att etablera en egen förvaltning i Helsingfors och vi ser fram emot att tillhandahålla den finska marknaden med långsiktigt hållbara och omtänksamma boenden, säger Patrik Hall, vd på Heimstaden, i pressmeddelandet.

Rådgivare till Heimstaden Bostad var DLA Piper, GEM Property, H&H Consulting och PwC. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev