Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Heimstaden bildar samriskbolag med Allianz

Publicerad: 23 december 2021, 06:09

Patrik Hall, vd Heimstaden, teamar upp med Allianz för det svenska bestånd som nyligen togs över av Akelius

Foto: ANDERS SALLSTROM

Allianz Real Estate investerar 7,9 miljarder kronor i Heimstaden Bostads svenska portfölj, som nyligen förvärvades från Akelius, genom att bilda ett samriskbolag om 30,4 miljarder kronor för den centralt belägna portföljen i Malmö och Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Allianz Real EstateHeimstaden Bostad

Det framgår av ett pressmeddelande från Heimstaden.

De 99 fastigheterna är en del i den portfölj Heimstaden Bostad förvärvade från Akelius, med 3.377 bostäder i Malmö och 5.932 i Stockholm, vilket gör samriskbolaget till en av de största privata bostadsägarna i Stockholm.

”Samtliga fastigheter har en reglerad hyra med en ekonomisk uthyrningsgrad om runt 99 procent och stabila kassaflöden och attraktiv avkastning på riskjusterad basis”, skriver Heimstaden.

Transaktionen kommer att färdigställas i januari 2022. Samriskbolaget finansieras med eget kapital, inklusive Allianz investering om 7,9 miljarder kronor, samt genom lån från Heimstaden Bostad.

”Aktieägarna kommer att inneha en kombination av preferensaktier och stamaktier med olika rättigheter till utdelning och rösträtt. Heimstaden Bostad kommer att inneha en högre andel stamaktier och samriskbolaget kommer att konsolideras fullt ut i Heimstaden Bostad”, heter det.

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.