Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Heba säljer till Arbetarebostadsfonden

Publicerad: 20 maj 2021, 13:04

Foto: Riksbanken

Heba säljer tre fastigheter till Arbetarebostadsfonden. Två fastigheter är belägna i Västertorp och en i Hägersten. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Heba Fastigheterarbetarebostadsfonden

Fastigheterna omfattar 96 lägenheter på totalt 6361 kvadratmeter samt 531 kvadratmeter lokaler. Försäljningen sker via en aktiebolagstransaktion, där köpeskillingen för aktierna baserar på ett underliggande fastighetsvärde om 250,3 miljoner kronor och uppgår preliminärt till 219,3 miljoner kronor. 

– Genom försäljningarna får Heba möjlighet att ytterligare öka nyproduktionen av bostäder och äldreboenden och samtidigt förbättra bolagets intjäningsförmåga, säger Patrik Emanuelsson vd Heba Fastighets AB, i bolagets pressmeddelande. 

Tillträde planeras till 1 september 2021. Tango, DLA Piper, PwC har varit köparens rådgivare i affären. Lindahl har varit juridisk rådgivare till säljaren. 

– Vi är mycket nöjda till förvärvet som ger oss möjlighet att växa i ett trevligt område och i närhet till befintliga fastigheter i vår förvaltning. Förvärvet ger också ett bra tillskott till vår expansionsplan att på sikt nå ett förvaltat bestånd om 2 000 lägenheter, säger Jari Lalli, vd på Arbetarebostadsfonden, i en kommentar.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.