Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Heba köper för 430 miljoner av Skanska

Publicerad: 13 november 2014, 14:32

Heba Fastighets AB förvärvar ett bostadsprojekt av Skanska Hyresbostäder i Flemingsbergsdalen i Huddinge. Affären inkluderar uppförande av fyra hyreshus med 184 lägenheter, 1 460 kvadratmeter lokalyta och 86 garageplatser med totalt 20 000 kvadratmeter BTA.


Ämnen i artikeln:

Heba FastigheterSkanskaHuddinge

Skanska har tecknat avtal om att sälja en del av fastigheten Generatorn 2, Flemingsbergsdalen i Huddinge kommun, till Heba Fastighets AB. Affären genomförs som en bolagsaffär och Heba tillträder aktierna i juli 2017. Heba investerar totalt 430 miljoner kronor i projektet varav 421 miljoner kronor avser avtalet med Skanska.

Byggstart planeras till januari 2015 och inflyttning sker i etapper under hösten 2016 och våren 2017. Heba kommer att ansvara för uthyrning och drift av fastigheten redan innan tillträdet.

– Med detta fastighetsförvärv ökar vi vårt lägenhetsbestånd i Huddinge till sammantaget 564 lägenheter, säger Lennart Karlsson, vd Heba Fastighets AB.

Affären inkluderar uppförande av fyra hyreshus med 184 lägenheter och 1 460 kvadratmeter lokalyta. Fastigheten är belägen intill pendeltågsstationen i Flemingsbergs centrum.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Skanska och Heba

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.