Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Heba förvärvar i Hökarängen

Publicerad: 29 juni 2018, 09:03

Heba förvärvar ungdomsbostäder i Hökarängen, Stockholm. Affären avser samtliga aktier i bolaget Hökarängen Ungdomsbostäder AB, som har tomträtten för fastigheten och totalentreprenadavtal med Wästbygg för byggnationen av bostäderna.


Ämnen i artikeln:

HökarängenWästbyggHeba Fastigheter

Heba förvärvar ungdomsbostäder i Hökarängen, Stockholm. Affären avser samtliga aktier i bolaget Hökarängen Ungdomsbostäder AB, som har tomträtten för fastigheten och totalentreprenadavtal med Wästbygg för byggnationen av bostäderna. Förvärvsavtalet tecknades med Wästbygg och värdet på affären uppgår till runt 140 miljoner kronor.

Projektet omfattar en byggnad med fem våningsplan och totalt 3072 kvadratmeter bostadsarea. Fastigheten kommer innefatta 85 lägenheter och fyra parkeringsplatser.

– Förvärvet av ungdomsbostäderna innebär att vi under våren 2020 utökar vår verksamhet med 84 lägenheter i Hökarängen. Den aktuella fastigheten i Hökarängen ligger i ett fantastiskt läge precis vid tunnelbanan i Hökarängens centrum med 20 minuter till T- Centralen, säger Patrik Emanuelsson, vd på HEBA Fastighets AB.

Villkor för tillträde är att bygglov erhållits och upphandling av entreprenör har skett, något som beräknas ske i september 2018. Totalentreprenaden planeras vara färdigställd under hösten 2020.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.