onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Heba fortsätter säljrallyt – avyttrar fem bostadsfastigheter

Publicerad: 11 juli 2023, 14:18

Fastighet Femlingen 1. Patrik Emanuelsson, vd Heba.

Foto: Heba

Heba gör sin tredje storaffär på kort tid och har i dag tecknat avtal om överlåtelse av fem bostadsfastigheter i Stockholm till tre olika köpare, uppger bolaget. Fastigheter för drygt 2,5 miljarder har sålts i år.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Det är fastigheterna Femlingen 1 och Fegen 1 i Årsta, samt Förgyllda Bägaren 2, 3 och 4 i Hägersten, som säljs.

– Med försäljningen agerar vi proaktivt och ger oss själva utrymme att kunna arbeta långsiktigt. Vi stärker vår finansiella stabilitet ytterligare nu för att ha beredskap att kunna agera snabbt när konjunkturen vänder, kommenterar bolagets vd Patrik Emanuelsson.

Läs även: Heba säljer för 760 miljoner till snabbväxaren

Det blir den tredje storaffären för Heba på drygt en månad. Den 1 juni sålde bolaget fastigheter i södra Stockholm för 605 miljoner till Arbetarebostadsfonden och den 30 juni fyra fastigheter för 760 miljoner till Resinova. Hittills i år har bolaget sålt fastigheter för 2,5 miljarder kronor.

Läs även: Patrik Emanuelsson: "Heba fortsätter att agera proaktivt"

Mer om köparna

• Femlingen 1 köps av Jan Fredegård och fastigheten överlåts som en fastighetsaffär. Omfattar 34 lägenheter om totalt 2 208 kvm.

• Fegen 1 och Förgyllda Bägaren 3, som överlåts via bolagsaffär, köps av Fastighets AB Senator. Fegen 1 omfattar 39 lägenheter om totalt 2 282 kvm.

• Förgyllda Bägaren 2 och Förgyllda Bägaren 4, som även de överlåts via bolagsaffär, köps av Tage Liljedahl Fastighets AB. Förgyllda bägarna 2, 3 och 4 omfattar totalt 183 lägenheter om 14 842 kvm, 6 lokaler om 736 kvm.

Köpeskillingen för aktierna, samt likvid fastighetsaffär, är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 774 miljoner och uppgår preliminärt till 638 miljoner kronor.

Det sammanlagda underliggande fastighetsvärdet understiger den externa värderingen per sista mars 2023 med 15 procent och Heba har valt att ta upp denna orealiserade värdeförändring i bokslutet för kv 2.

– Vi är glada över att få förvärva fastigheterna av Heba som har ägt dessa under lång tid, nu när de säljer till oss, kommenterar Jan Fredegård vd på Fastighets AB Senator.

Tillträde planeras till den 2 oktober.

Genom försäljningen sänker Heba sin belåningsgrad med 2 procentenheter och investeringsbehovet eftersom tre av fastigheterna omfattas av renoveringsprogrammet.

– Vi är nu nästan är helt klara med större renoveringar, säger Emanuelsson.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev