Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Halv miljard euro ska investeras

Publicerad: 25 september 2014, 05:54

Den globala fastighetsförvaltaren TIAA Henderson Real Estate vill investera 500 miljoner euro i Norden fram till 2016.


Ämnen i artikeln:

Johan ÅströmTH Real Estate

TH Real Estate uppger att det finns en stark efterfrågan och ett stort intresse för att investera i Sverige och Norden hos bolagets amerikanska och europeiska. Man beräknar att investeringarna kommer att uppgå till cirka 500 miljoner euro de kommande 18 månaderna. Bolagets prioriterade områden omfattar Sveriges 15 största städer där fastigheter inom detaljhandeln, särskilt gallerior, kommer att utgöra en väsentlig del av investeringsprogrammet.

TH Real Estate öppnade det första lokala kontoret i Stockholm 2012.

– Vi har byggt upp en kompetent och erfaren lokal plattform för att stötta vårt långsiktiga engagemang i regionen. Teamet på plats har nu en bred erfarenhet inom fondförvaltning, investeringar, utveckling, kapitalförvaltning och uthyrning. De här kompetenserna kommer att tillämpas både på vår befintliga portfölj och nya förvärv, och skapar värde på alla nivåer, från utveckling till fastighetsförvaltning, kommenterar Johan Åström, Head of Investment, Sverige, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande TH Real Estate

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.