Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Halleluja moment för Hamhus – köper 100-årig fastighet i Jönköping

Publicerad: 30 maj 2022, 07:01

Ulf Häggqvist, missionsföreståndare Svenska Alliansmissionen, och Simon Harrius, vd Hamhus

Fastighetsbolaget Hamhus förvärvar fastigheten Hackspetten 7 i centrala Jönköping av Svenska Alliansmissionen. Det kristna trossamfundet Svenska Alliansmissionen har ägt fastigheten i över 100 år.


Ämnen i artikeln:

JönköpingSvepet

Fastigheten, som ligger på Väster vid Juneporten i Jönköping, är en blandfastighet med butiker, kontor och bostäder. Den totala uthyrningsbara ytan är drygt 5.000 kvadratmeter. 

Fastigheten har även ett positivt planbesked för att utveckla fastigheten och detaljplanearbetet påbörjas 2022.

– Genom förvärvet flyttar vi fram vår position på Väster i Jönköping ytterligare. Det hände mycket på Väster nu och vi vill vara med och utveckla stadsdelen vidare, kommenterar Simon Harrius, vd på Hamhus.

Hamhus har i och med förvärvet ett kluster om fyra fastigheter på Västra Storgatan och det är även där som Hamhus kontor är beläget.

Svenska Alliansmissionen, ett kristet trossamfund med cirka 150 församlingar och 13.700 medlemmar, har ägt fastigheten i över 100 år. 

– Hackspetten 7 har varit en fantastisk tillgång för vår rörelse under en lång tid. Nu har vi gjort bedömningen att fastigheten utvecklas bäst i annan regi och vi ser positivt på att Hamhus med sitt goda rykte och sin lokala närvaro blir ny ägare och hyresvärd, kommenterar Ulf Häggqvist, missionsföreståndare för SAM.

Säljarens rådgivare i affären har varit Pangea Property Partners och Anno Advokater. Delphi Advokatbyrå har varit rådgivare åt köparen. Köpeskillingen har inte offentliggjorts.

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

JönköpingSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.