torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Gummitillverkare säljer historisk industrifastighet i Skellefteå

Publicerad: 12 maj 2023, 07:33

Fastigheten Ersmark 73:1 utanför Skellefteå har sålts av industrikoncernen Metso.

Foto: Pressfoto

Efter 90 års gummiproduktion i fabriken utanför Skellefteå lades tillverkningen ned för två år sedan. Nu har industrikoncernen Metso sålt fastigheten. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetSkellefteå

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Fabriken i Ersmark norr om Skellefteå anlades på 1930-talet för produktion av gummihandskar. Den senaste ägaren, finska industrikoncernen Metso, tillverkade slitgummi till gruvindustrin ända fram till årsskiftet 2020/2021 när produktionen lades ned och flyttade utomlands.

Läs också: "Oppurtunister flockas runt svenska fastigheter"

Nu har Metso genom en bolagsöverlåtelse sålt fastigheten Ersmark 73:1 som har en total LOA på 22 000 kvadratmeter fördelat på fem huskroppar. Markarealen uppgår till 105 000 kvadratmeter. Köparen är en "privat aktör" som det heter i ett pressmeddelande från Metsos säljrådgivare Kommersiella Fastigheter.

– Det känns väldigt bra för orten att efter en invecklad process hitta rätt köpare som har för avsikt att vidareutveckla fastigheten och skapa förutsättningar för fortsatt företagande. Det blev ett lyckat resultat för alla inblandade parter, säger Sandra Hägg, transaktionsrådgivare på Kommersiella Fastigheter, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev