Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Granen förvärvar 74 handelsfastigheter

Publicerad: 13 maj 2013, 05:02

Det privatägda fastighetsbolaget Granen förvärvar 74 handelsfastigheter från norska Nordisk Areal I AS. Fastigheterna finns belägna i centrala lägen på 71 orter runt om i landet och har en total yta om närmare 90 000 kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

Granen FastighetsutvecklingMounir Tajiou

Det privatägda fastighetsbolaget Granen förvärvar 74 handelsfastigheter från norska Nordisk Areal I AS. Fastigheterna finns belägna i centrala lägen på 71 orter runt om i landet och har en total yta om närmare 90 000 kvadratmeter.

Fastigheterna ingick i det förvärv av Systembolagets 102 butiksfastigheter som Nordisk Areal I AS genomförde i slutet av 2007.

De förvärvade fastigheterna, som tillträds omgående, är belägna ibland annat Karlstad, Strängnäs, Visby, Lund, Motala och Ljusdal. Hyresgästerna utgörs till drygt 70 procent av statliga och kommunala verksamheter med Systembolaget som enskilt största aktör och som har lokaler i 68 av fastigheterna.

Efter aktuellt förvärv uppgår Granens fastighetsinnehav till drygt en 1 miljard kronor, varav den nu köpta portföljen utgör en klar majoritet. Ambitionen är att trefaldiga fastighetsinnehavet de kommande åren, skriver Mounir Tajiou, vd Granen, i ett pressmeddelande.

Granens rådgivare har varit Newsec samt Linklaters Advokatbyrå.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Granen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.