Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Granath köper in sig i Högkullen

Publicerad: 2 november 2016, 14:28

Affärsmannen Per Granath som i våras tog plats i styrelsen för omsorgsfastighetsbolaget Högkullen har köpt 10 procent av stamaktierna i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Högkullen fastigherPer Granath

Affärsmannen Per Granath som i våras tog plats i styrelsen för omsorgsfastighetsbolaget Högkullen har köpt 10 procent av stamaktierna i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande. Enligt Högkullens delårsrapport för det tredje kvartalet har bolaget 10 miljoner emitterade stamaktier som varav 9 090 000 ägs av huvudägaren Claes Nordström och resterande 910 000 ägs av vd:n Pär-Ola Mannefred. Vidare har man 9 375 000 utestående preferensaktier av serie A som är listade på First North.

Det innebär att Granath har köpt en miljon aktier och enligt Pär-Ola Mannefred så har Claes Nordström sålt 909 000 aktier och Mannefred 91 000. Efter försäljningen kommer Nordström att äga 42,22 procent av bolaget och Mannefred 4,22 procent. Granath kommer att ha 5,16 procent av kapitalet. Han kommer enligt vd:n inte att ha en operativ roll utan endast som styrelseledamot.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.