söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Götenehus förvärvar fastigheter i Trollhättan

Publicerad: 3 maj 2023, 08:20

En av de fastigheter i Trollhättan som Götenehus Group förvärvat av Regio. Till höger vd Andreas Gustafsson.

Götenehus Group köper två kommersiella fastigheter i Trollhättan av Regio till en köpeskilling på 158 miljoner kronor vilket är tre miljoner under fastighetsvärdet.

Ämnen i artikeln:

SvepetGötenehusRegio FastigheterTrollhättan

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Götenehus Groups småhustillverkning har drabbats hårt av konjunkturen och tvingats säga upp medarbetare under det senaste året. Senast i mars 2023 varslade bolaget 65 medarbetare i produktionen. Men bolaget har fler ben att stå på.

Nu har Götenehus via sitt helägda fastighetsbolag Forshem Fastigheter genom bolagsförvärv köpt två kommersiella fastigheter, Diana 3 och 6 samt Trollet 9, som alla ligger vid Drottningtorget i centrala Trollhättan. Fastigheterna består av 12 423 kvadratmeter uthyrningsbar yta vilket utgörs av 22 bostadslägenheter, kontor, butiker, restaurang och parkeringsgarage. Säljare är Fastighets AB Regio.

Läs också: Köper fastigheter och mark i Trollhättan av krisande elbilstillverkare för kvarts miljard

Det årliga hyresvärdet uppgår till cirka 19 miljoner kronor med en genomsnittlig återstående kontraktslängd på fyra år och hyresgäster som Arbetsförmedlingen, Statens servicecenter och apoteksverksamhet.

Köpeskillingen 158 miljoner kronor är cirka tre miljoner kronor under det överenskomna fastighetsvärdet som är 161,4 miljoner kronor före avdrag för latent skatt. Götenehus Group uppger att köpet sker genom egen kassa och banklån, och skriver i ett pressmeddelande att förvärvet är "ytterligare ett led i den strategiska utvecklingen av Götenehus Group" där ambitionen är att göra bolaget långsiktigt stabilt och mer lönsamt.

– Fastighetsutveckling bidrar med ett stabilt kassaflöde och påverkas inte i så stor omfattning av svängningar i konjunkturen, säger Andreas Gustafsson, vd och koncernchef för Götenehus Group, i en kommentar.

Newsec var Götenehus Groups rådgivare i samband med affären.

– Genom denna affär bevisar vi att det även i dagens finansieringsklimat är möjligt att kunna genomföra affärer i starka svenska regionstäder. Affären tickar också två andra boxar; för det första ser vi att ett antal regioner i landet upplever en renässans kopplat till en slags ny-industrialisering av Sverige. För det andra tror vi starkt på vår operativa modell, där vi kombinerar Newsecs nationella kompetens, med den lokala kundens kännedom och expertis. Forshem Fastigheter är ett utmärkt exempel på det, kommenterar Max Barclay, rådgivningschef och vice koncernchef för Newsec.

Götenehus Group får tillträde till fastigheterna den 1 juni 2023.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev