Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Gör affär om 65 mkr i ort med stark försvarskoppling

Publicerad: 17 maj 2022, 04:46

Bild 1/2  Gladsheim köper bostäder samt ett stycke mark i Karlskog – där Alfred Nobel redan har ett museum.

Gladsheim köper portfölj där 78 procent av fastighetsvärdet i affären, om 65 miljoner kronor, utgörs av bostäder och 22 procent av lokaler. Fastighetsnytt kan berätta om fastigheterna.


Ämnen i artikeln:

Gladsheim FastigheterKarlskoga

Säljare är ett mindre lokalt bolag i Karlskoga – Hallbergs Hyreshus. 

Fastighetsnytt erfar att det handlar om fastigheterna: Lavskrikan 2 och Bälgen 2 samt tomten Bälgen 3 i Karlskoga. 

Det aktuella förvärvet blir Gladsheims tredje på orten och man utökar därmed sin närvaro i Mälardalsregionen mellan Stockholm och Karlstad. 

Efter förvärvet uppgår Gladsheims bestånd, inklusive meddelade förvärv, till över 2.100 lägenheter till ett samlat fastighetsvärde om cirka 2.875 miljoner kronor. 

– Fastigheterna har de egenskaper Gladsheim söker: starka mikrolägen, attraktiva hus för orten och goda möjligheter för oss att utveckla. Genom vår renoveringsmetodik och fokus på en trevlig boendemiljö kommer Gladsheim också kunna erbjuda attraktiva lägenheter med nyproduktionsstandard till en rimlig månadskostnad, säger David Dahlgren, vd Gladsheim Fastigheter.

Läs mer: Gladsheim köper hela Svenska Bostadskompaniet för 630 mkr 

Karlskoga är en tätort i Örebro län, beläget en halvtimmes bilresa från Örebro och 45 minuter från Karlstad. Därmed finns närhet till universitet och regionstäder, samtidigt når man Stockholm på två timmar med tåg. 

Karlskoga, där Alfred Nobel utvecklade sitt bolag som tillverkade dynamit, har sin bas i försvarsindustrin och är en av Sveriges ingenjörstätaste städer. 

Näringslivet i Karlskoga utmärks av högteknologisk kompetens, särskilt inom försvarsindustrin. Dominerande arbetsgivare är Saab Dynamics, BAE samt ett flertal underleverantörer inom stål- och metallbearbetning och läkemedelstillverkaren Recipharm. 

Läs mer: Amerikansk jätte går in i nya fastighetsbolaget 

– Modern teknologi i kombination med goda kommunikationer ger möjligheter för orter som Karlskoga att utvecklas starkt de kommande åren, och där vill vi vara med och skapa bra boendemöjligheter, avslutar David Dahlgren. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.