torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Genova säljer Willys-fastighet för 85 miljoner till Trophi

Publicerad: 15 maj 2023, 07:02

"Vi räknar med fler förvärv under året", säger köparen Trophis vd Jan Björk.

Foto: Google

Genova har avtalat om försäljning av fastigheten Gredelby 7:89 i centrala Knivsta. Köpare är Trophi. Försäljningen sker till ett underliggande fastighetsvärde om 85 miljoner, vilket är cirka 3 procent under bokfört värde per 31 mars 2023.

Ämnen i artikeln:

SvepetGenova Property GroupTrophi FastigheterKnivsta

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Fastighetens byggnad uppfördes 2015 med en uthyrbar area om cirka 3 000 kvadratmeter som är fullt uthyrd till Willys. Årligt hyresvärde uppgår till cirka 6,0 milkoner kronor och återstående avtalstid är cirka 4,5 år, skriver Genova i ett pressmeddelande.

– Vi är mycket nöjda att kunna förvärva en välskött butik med Willys som hyresgäst mitt i snabbväxande Knivsta, säger Jan Björk, vd för Trophi i ett pressmeddelande.

Björk menar att Trophis finansiellt mycket starka ställning skapar utrymme för att genomföra förvärv i en annars utmanande marknad.

– Vi räknar med fler förvärv under året.

Michael Moschewitz, vd för Genova Property Group, i en kommentar.
– Det är glädjande att kunna genomföra transaktioner i en utmanande marknad och samtidigt överlämna en fin förvaltningsfastighet till en långsiktig köpare. Affären minskar Genovas skuldsättning och frigör likviditet.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev