fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Genova säljer hotell på Mallorca

Publicerad: 3 juli 2023, 08:07

Fastighetsbolaget Genova Property har tecknat avtal om att sälja två hotellfastigheter i Palma, Mallorca, för 410 miljoner kronor. Avyttringen tillför Genova 350 miljoner kronor som ska användas för att minska bolagets skuldsättning, enligt ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetGenova Property GroupHotell

Johan Bahlenberg

johan.bahlenberg@bbm.bonnier.se


Båda fastigheterna är fullt uthyrda till Nobis. Genova förvärvade fastigheterna med tomställda lokaler under 2016 och har sedan dess utvecklat dem till femstjärniga hotell. Det första, fastigheten Concepcio 34m, färdigställdes i juni 2021 och den andra, fastigheten Can Oliver, kommer att färdigställas under juli/augusti 2023. Total uthyrbar area uppgår till cirka 5 300 kvadratmeter.

Genova har tidigare meddelat att de genomför en utvärdering av en avyttring av sina tillgångar i Spanien, som inte är av långsiktig strategisk karaktär.

– Det är glädjande att kunna avyttra icke-strategiska och lågt belånade tillgångar i den utmanande marknad vi befinner oss i. Avyttringen frigör betydande likviditet som vi kommer att använda för att minska Genovas skuldsättning och stärka balansräkningen, säger Michael Moschewitz, vd för Genova Property Group.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev