Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Genova köper i Uppsala för 91 miljoner

Publicerad: 20 november 2018, 06:02

Michael Moschewitz, vd för Genova.

Foto: Genova Property Group.

Genova Property Group har köpt fastigheten Danmarks-Kumla 14:1 i Uppsala och avser bygga två nya hus på fastigheten. Byggnaderna ska innehålla kontors- och lagerlokaler och sammanlagt ska den uthyrningsbara ytan uppgå till 5 200 kvadratmeter.


Genova Property Group har köpt fastigheten Danmarks-Kumla 14:1 i Uppsala och avser bygga två nya hus på fastigheten. Byggnaderna ska innehålla kontors- och lagerlokaler och sammanlagt ska den uthyrningsbara ytan uppgå till 5 200 kvadratmeter. Det underliggande fastighetsvärdet i transaktionen är 91 miljoner kronor och det årliga hyresvärdet blir cirka 6,5 miljoner kronor.

Av ett pressmeddelande från Genova framgår att fastigheterna till stor del redan är uthyrda på långa avtal och där bland annat Erlandssons Bygg är en stor hyresgäst.

Tillträde sker preliminärt under sista kvartalet 2019 och Genova finansierar affären med en kombination av banklån och eget kapital.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.