Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Genova köper för knappa miljarden i Storstockholm

Publicerad: 11 mars 2021, 12:47

Foto: Mostphotos

Genova har förvärvat fyra samhällsfastigheter i Storstockholm för ett underliggande fastighetsvärde om 970 miljoner kronor. Säljare är Profi Fastigheter.


Ämnen i artikeln:

Genova Property GroupProfi Fastigheter

Affären avser fastigheterna Degeln 1 och Brandsprutan 2 i Täby, Gustavsberg 1:316 i Värmdö och Trädgårdsmästaren 14 i Botkyrka. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 42 300 kvadratmeter. 

De största hyresgästerna är Internationella Engelska Skolan, Botkyrka kommun, Värmdö Tekniska Gymnasium och Värmdö kommun, som driver Gustavsbergs Gymnasium. 

Hyresintäkterna uppgår årligen till cirka 59 miljoner kronor med ett bedömt driftnetto om cirka 46 miljoner kronor. Den genomsnittliga återstående hyresavtalstiden är cirka 5 år. 

– Det här är ett strategiskt förvärv som passar Genova mycket väl vad gäller både geografi och profil. Genom affären tar vi ett rejält tillväxtkliv på huvudmarknaden Storstockholm och våra hyresintäkter från samhällsfastigheter och bostäder närmar sig 60 procent, säger Michael Moschewitz, VD för Genova Property Group, i bolagets pressmeddelande.

Tillträde sker den 31 mars 2021. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News