Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Genova köper för 153 mkr av SBB – tar kontroll över stort markområde i Norrtälje

Publicerad: 23 maj 2022, 13:40

Jungfrun 2 och 3 ligger jämte Genovas fastighet Jungfrun 4 i Norrtälje. På sikt planerar Genova för bostäder på markytan.

Foto: SBB

Genova har avtalat om att förvärva två fastigheter från SBB i Norrtälje till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 153 miljoner kronor. Efter köpet kommer Genova äga en sammanhängande markyta om 30.000 kvadratmeter i området.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterGenova Property Group

Det handlar om fastigheterna Jungfrun 2 och Jungfrun 3 i Norrtälje, belägna i direkt anslutning till Genovas befintliga fastighet Jungfrun 4. Fastigheterna ingick i Offentliga hus-portföljen som SBB tog kontroll över för cirka ett år sedan. 

Läs även: Experten: Så undviker du laddstolpsfällorna bäst

De förvärvade fastigheterna har en uthyrbar yta om cirka 10.800 kvadratmeter där 96 procent av ytorna är uthyrda. Förvärvet sker till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 153 miljoner kronor före avdrag för latent skatt.

Årligt hyresvärde uppgår till cirka 10,5 miljoner med ett bedömt driftnetto om cirka 7,2 miljoner. Majoriteten av hyresintäkterna kommer från gymnasieverksamhet som bedrivs av Norrtälje kommun och Skärgårdsgymnasiet. 

Övriga intäkter avser kommersiella verksamheter. Den genomsnittliga återstående avtalstiden uppgår till cirka 4,3 år.

Läs även: Så hanterar kommuner allt från klimatdeklarationer till cirkulär ekonomi

Efter tillträde kommer Genova äga fastigheter i anslutning till varandra om cirka 30.000 kvadratmeter markyta i ett område som på längre sikt bedöms kunna utvecklas med bostäder. 

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.