Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Genova köper fastigheter och hyr ut i Uppsala

Publicerad: 8 januari 2020, 12:36

Bild: Riksbanken

Genova Property Group förvärvar ett par fastigheter i Uppsala och tecknar även ett långt hyreskontrakt.


Ämnen i artikeln:

UppsalaGenova Property Group

Genova Property Group förvärvar ett par fastigheter i Uppsala och tecknar även ett långt hyreskontrakt.

Genova har avtalat om att förvärva del av fastigheterna Vaksala-Norrby 1:2 och 1:3 i Uppsala till ett underliggande fastighetsvärde om 31,5 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

På fastigheterna kommer en nyproducerad kontorsbyggnad och carport att uppföras och vid färdigställande kommer byggnaden vara fullt uthyrd till Renta AB som är verksamma inom uthyrning av maskiner och verktyg för entreprenader.

Hyrestiden löper på sju år till ett årligt hyresvärde om cirka 2,1 miljoner kronor och den förhyrda ytan motsvarar cirka 2 200 kvadratmeter. Tillträdet sker i december 2020.

Tecknar 20-årigt hyresavtal

Genova har även tecknat hyresavtal om cirka 2 400 kvadratmeter i fastigheten Boländerna 21:4 i östra Uppsala. Hyresgäst är Hoom Home & Hotel Uppsala AB som tecknat ett 20-årigt hyresavtal för ett nyproducerat Long Stay hotell med 97 rum med ett årligt hyresvärde om cirka 4,8 miljoner kronor.

Det nya hotellet kommer uppföras inom Genovas befintliga fastighet och planerad byggstart är det andra kvartalet 2020.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News