Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Genesta säljer till Atlasmuren i Solna

Publicerad: 17 september 2021, 10:41

The Block i Solna byter ägare.

Foto: Andy Liffner

Genesta säljer, genom GNRE Core Plus, kontorsfastigheten The Block i Solna till Atlasmuren.


Ämnen i artikeln:

Genesta PropertyAtlasmuren Fastigheter

Fastigheten, med beteckningen Styckjunkaren 3, omfattar 13 300 kvadratmeter och förvärvades av Genesta i jul 2018. Byggnaden har sedan dess utvecklats med moderna gemensamhetsutrymmen, kontor och förbättrad miljöprestanda. 

– The Block är ett bra exempel på hur Genesta utvecklar fastigheter. De blir mer miljövänliga och inspirerande att jobba i samtidigt som vi ger våra investerare ett ökat värde.Nu fortsätter vi att leta efter attraktiva möjligheter i Stockholm och i övriga Norden  , säger David Neil, vad på Genesta, i bolagets pressmeddelande.

Läs även: Coworking på frammarsch när restriktionerna lättar

Den sålda fastigheten ligger i anslutning till fastigheterna Styckjunkaren 2 och Laboratoriet 5, som Atlasmuren äger sedan tidigare. 

– Vi ser stora samordningsfördelar i att äga både ”Solna Point” och nyförvärvet ”The Block”, vars namn vi avser att ändra till ”Solna Block”. Vi arbetar långsiktigt i nära samarbete med våra hyresgäster och erbjuder dem moderna kontor med stark identitet, Marlene Åkerberg, vd på Atlasmuren, i pressmeddelandet. 

Säljarens rådgivare i transaktionen var Catella och Roshier och köparens rådgivare var Wistrands, PWC och Projektengagemang. 

 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.