lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Genesta miljardförvärvar projekt i Enköping av Logistic Contractor

Publicerad: 26 april 2022, 12:39

David Neils Genesta köper logistikprojektet som ligger på fastigheten Stenvreten 8:30, strax öster om centrala Enköping.

Logistic Contractor, som ingår i Wästbygg Gruppen, säljer helägda projektbolaget Sneden AB till fondförvaltaren Genesta i en off marketaffär. Köpeskillingen uppgår till 945 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetGenesta PropertyLogistic Contractor

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


I förvärvet ingår ett markområde på 133.000 kvadratmeter i Enköpings Logistikpark strax öster Enköping. Säljaren Logistic Contractor förvärvade marken våren 2021 för 165 miljoner kronor. 

Sneden har även tecknat ett entreprenadavtal med Logistic Contractor om uppförandet av en logistikfastighet på cirka 80.000 kvadratmeter på tomten som ligger på Varggatan 2, fastighetsbeteckningen är Stenvreten 8:30.

Entreprenadvärdet uppgår till cirka 605 miljoner kronor och ingår i köpeskillingen.

Läs även: Risk för dyrare finansiering: ”Minskade transaktioner är det första vi kommer se” 

Benn Karlberg, vd på Logistic Contractor, i en kommentar: 

– När vi förvärvade marken i Enköping förra året såg vi olika scenarier framför oss vad gäller användandet. Den affär som vi nu har landat i med Genesta är ett mycket bra alternativ, som stärker vår entreprenadverksamhet både i år och under 2023. Vi är nöjda, och ser fram emot att driva det här projektet med Genesta. 

Anläggningen byggstartas i sommar och beräknas vara färdigställd hösten 2023. Hyresgäster som hyr i närheten är Martin & Servera, Autoexperten och Coop.

Setterwalls advokatbyrå har varit rådgivare till Logistic Contractor i affären. Nordsten Development har varit Genestas developing partner. Roschier och Svalner har varit Genestas rådgivare. 

– Vi ser fram emot att fortsätta det smidiga samarbetet med Logistic Contractor i den här och andra affärer. Nu ser vi fram emot att erbjuda denna moderna fastighet till växande hyresgäster som bara vill ha det bästa, kommenterar David Neil, vd på Genesta. 

Logistikanläggningen, som ska certifieras enligt Breeam med målet att nå nivån Excellent, byggstartas under sommaren och den beräknas vara färdigställd under hösten 2023. 

Genesta tillträder byggnaden efter godkänd slutbesiktning. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev