torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Genesta förvärvar logistikfastighet i Jönköping

Publicerad: 10 maj 2023, 07:00

Logistikfastigheten som Genesta förvärvat intill E4:an i Jönköping. TIll höger bolagets vd David Neil.

Genesta har förvärvat en logistikfastighet i Jönköping av Infrahubs. Husqvarna hyr hela fastigheten. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetGenesta PropertyJönköping

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Fastighetens uthyrningsbara yta uppgår till 45 700 kvadratmeter och hyrs av hemelektronikföretaget Husqvarna på ett längre avtal. Den är belägen intill E4:an i Jönköping.

Genesta skriver i pressmeddelandet att förvärvet är den sjätte investeringen på uppdrag av Genestas femte fond GNRE Core Plus Open Ended som lanserades 2021.

Läs också: Experterna om marknaden 2023 – segment för segment

– Denna investering visar tydligt de möjligheter som ligger framför oss även på en långsammare marknad. Det ligger i linje med vårt mål att skapa långsiktigt värde med ett robust, högkvalitativt och hållbart kärninnehav över hela Norden. Affären gör mig stolt över teamet, säger David Neil, vd Genesta, i en kommentar.

Transaktionsansvarige Antti Laine säger vidare i en kommentar att Genesta fortsätter att leta efter tillgångar på etablerade och starka platser i Norden.

Catella var rådgivare till säljaren Infrahubs. Roschier, Svalner och RED Management var rådgivare till Genesta i samband med affären.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev