Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Generali: “Vi söker fler investeringar i Norden”

Publicerad: 5 oktober 2018, 08:12

Fastigheten Købmagergade 39 som Generali köpt.

Foto: Generali Real Estate

Generali Real Estate, som är helägt av försäkringsjätten Generali, har gjort sitt första förvärv i Norden och i samtal med Fastighetsnytt säger man att flera förvärv kommer att ske.


Ämnen i artikeln:

Generali Real Estate

Som Fastighetsnytt redan har rapporterat så har det italienska fondbolaget Generali Real Estate, försäkringsjätten Generalis fastighetsförvaltningsbolag, gjort sitt första förvärv i Norden. Åt fonden Generali Europe Investment Holding köpte man en handelsfastighet i bästa läge i Köpenhamn.

I ett pressmeddelande från bolaget så säger man att man aktivt söker nya förvärv på den nordiska marknaden.

Giuseppe Cerami, investment manager på Generali Real Estate, säger i samtal med Fastighetsnytt att bolaget inledde sin sökning efter investeringsobjekt i Norden i slutet av förra året.

– Vi ville öka vår närvaro i Europa och såg att det en möjlighet att gå in i Norden då det är mogna marknader som matcher institutionella investerares kriterier. Vi kommer att fortsätta söka investeringsmöjligheter i regionen, framförallt i huvudstäderna, säger han.

Även om Norden för närvarande anses vara en ganska dyr marknad säger Giuseppe Cerami att bolaget är en långsiktig investerare som söker sig till robusta fastigheter som kan prestera långsiktigt och har en potential för hyrestillväxt.

Generali Real Estate har ungefär 29 miljarder euro under förvaltning.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Generali Real Estate

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.