Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag03.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Gemensamt förvärv för halv miljard

Publicerad: 16 December 2015, 14:37

Bild: Stena Fastigheter.

Catena säljer en fastighet till Stena och Ikano. Försäljningen sker till ett fastighetsvärde om 580 miljoner kronor med tillträde i mitten av januari 2016.


Ämnen i artikeln:

Ikano BostadStena FastigheterCatena Fastigheter

Catena har tecknat avtal med Stena Fastigheter Göteborg AB och Ikano Bostad AB om att avyttra fastigheten Högsbo 21:2 i Västra Frölunda strax söder om Göteborg. Stena och Ikano Bostad förvärvar vardera 50 procent av bolaget Fastigheten Preppen HB som äger fastigheten.

Pripps och sedermera Carlsberg har tidigare haft sin verksamhet på fastigheten, som till största delen består av logistikytor och kommersiella lokaler. Fastigheten är  fullt uthyrd och drygt 66 000 kvadratmeter stor med en tomtareal om cirka 155 000 kvadratmeter. Hyresintäkten är på årlig basis drygt 56 miljoner med en genomsnittlig hyresavtalstid på 3,7 år.

– Fastigheten är ur Catenas perspektiv färdigutvecklad och tillför likviditet att användas för investeringar i Catenas kärnverksamhet som är välplacerade och moderna logistikfastigheter, säger Catenas vd Gustaf Hermelin i en kommentar.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Catena

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.