Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Går marknaderna i otakt?

Publicerad: 4 maj 2016, 09:39

David Mindus är vd på Sagax.

Foto: Hemsö.

Fastighetsmarknaden generellt och i synnerhet marknaden i Stockholm är för närvarande nästintill onyanserat stark. Det konstaterar Sagax vd David Mindus.


Ämnen i artikeln:

David MindusSagax

Fastighetsmarknaden generellt och i synnerhet marknaden i Stockholm är för närvarande nästintill onyanserat stark. Det konstaterar Sagax vd David Mindus i sitt vd-ord till bolagets kvartalsrapport för första kvartalet som släpptes på tisdagen.

”I bokslutskommunikén kommenterade jag att jag trodde på en stabil men inte fortsatt stigande prisbild till följd av den svagare finansieringsmarknad vi sett sedan hösten 2015. Hittills har jag dock haft fel,” skriver Mindus.

Han fortsätter och säger att Sagax vid flertalet tillfällen under 2016 inte har kunnat matcha priserna på industrifastigheter man varit intresserad av i Stockholm. Det handlar om investeringar som verkligen skulle ha passat bolaget bra.

”Jag ställer mig nu frågan om detta är anekdotiska transaktioner, om vi missat något vid prissättningen eller om fastighetsmarknaden och kapitalmarknaden går i otakt. Situationen skärper vikten av att beakta riskjusterad avkastning vid allokering av kapital mellan olika investeringsmarknader,” avslutar David Mindus sitt vd-ord.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

David MindusSagax

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.