Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Fusion inom Fastighetsägarna

Publicerad: 27 april 2012, 09:35

Fastighetsägarna Mellansverige har gått samman med Fastighetsägarna Norr och gemensamt bildat Fastighetsägarna MittNord.


Ämnen i artikeln:

FastighetsägarnaFastighetsmarknaden i norra Sverige

Den nya föreningen representerar nästan 4 000 fastighetsägare som tillsammans äger och förvaltar 11 500 fastigheter.

Fastighetsägarna MittNord spänner över 111 kommuner från Kiruna i norr till Norrköping i söder. Fusionen bygger på tankar om effektivisering genom att samordna resurser, för att nå framgång i frågor som exempelvis rättvis konkurrens och skattebelastningen på hyresboendet, samt utmaningarna inom energi- och miljö.

Fastighetsföretagarnas villkor har ofta sin utgångspunkt i den lokala marknaden, men inte sällan är de viktigaste frågeställningarna gemensamma för alla fastighetsägare i hela landet. Genom denna större organisation får vi bättre möjligheter att påverka politiker och andra beslutsfattare, säger Björn R:son Åqvist, som i onsdags valdes till ny styrelseordförande för Fastighetsägarna MittNord.

Beslutet om samgående fattades 25 april. Verksamheten i de båda föreningarna kommer att skötas i bolaget Fastighetsägarna MittNord AB, med kontor på följande 12 orter: Eskilstuna, Falun, Gävle, Luleå, Norrköping, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro, Örnsköldsvik, Östersund.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Fastighetsägarna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.