Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Franskt bolag ökar sitt innehav i Finland

Publicerad: 12 November 2020, 15:11

Corum Asset Management har köpt en fastighet i Real Park-handelsplats i Lempälä, Finland.

Foto: Real Park

Franska investeringsbolaget Corum Asset Management ökar sin närvaro på den finska marknaden. Det skriver finska branschtidningen Kiinteistöuutiset.


Ämnen i artikeln:

Finland

Bolaget har redan över tjugo fastigheter i Finland och köper härnäst en handelsfastighet av VVT Property Fund I i Lempälä utanför Tammerfors. Fastigheten på 5 700 kvadratmeter är fullt uthyrd, med Tokmanni och Puuilo som hyresgäster. 

Läs även: Peab ska renovera hyresbostäder i Helsingfors

Corums investeringschef Philippe Cervesi säger till Kiinteistöuutiset att bolaget är intresserade av samtliga segment i Finland, förutom bostäder, och än så länge inte har upplevt någon coronadipp när det gäller investeringar. 

– Naturligtvis måste vi vara extra försiktiga med vissa typer av fastigheter nu, men å andra sidan skapar situationen även nya investeringsmöjligheter. Krisen har balanserat upp marknaden, som höll på att bli ganska vild, säger Cervesi till Kiinteistöuutiset. 

Läs även: Tyskt fondbolag återetablerar sig i Finland

Corum AM har även kunnat besöka sina team runtom i Europa, trots rådande restrikationer. 

– Vi har kunnat besöka alla våra bestånd, säger Philippe Cervesi till Kiinteistöuutiset. 

FPP och Renger Investment Management (RIM) har agerat som rådgivare i affären med VVT Property Fund I i Lempälä. 

– Samarbetet med Corum fortsätter och vi har tillsammans har genomfört ett flertal transaktioner till ett samlat värde om cirka 1,5 miljarder kronor. Vi utvärderar för närvarande ett flertal fastighetsinvesteringar med långa hyreskontrakt och stabila motparter över hela Norden, säger David Renger, vd på RIM i en kommentar. 

Corum AM planerar att öka sina investeringar i hela Norden de närmaste åren och genomför nu sitt andra förvärv i Norge, utöver expansionen i Finland. 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Finland

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.